*

نام بخش
بخش تحقیقات علوم دامی

اخبار بخش
news categories 

گالری


بخش تحقيقات علوم دامي

معرفي بخش

مقدمه

بخش تحقیقات علوم دامی در سال 1370 در مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام سازمان جهادسازندگی سابق تشکیل و فعالیتهای تحقیقاتی خود را عملا از سال 1371 آغاز نمود. از سال 1382 بر اساس قانون تشکیل وزارت جهادکشاورزی و در قالب تشکیلات جدید این بخش فعالیت خود را در جهت رسیدن به اهداف و برنامه های تدوین شده دنبال می نماید و تاکنون 30 فقره طرح تحقیقاتی و 10 پایان نامه کارشناسی ارشد در این بخش به انجام رسیده است.

با توجه به اهميت توليد فرآورده هاي دام و طيور جهت تغذيه جمعيت انساني روبه رشد و نيزضرورت حمايت و توسعه توليد و اشتغال در صنعت دام و طيور استان و وجود ظرفيت هاي فراوان موجود مي توان به اهم وظايف اين بخش به شرح ذيل اشاره نمود:

ـ معرفي روشهاي بهره برداري علمي و اقتصادي از منابع غذايي موجود در تغذيه دام و طيور.

ـ شناسايي منابع جديد غذايي دام و طيور.

ـ شناسايي و بهره برداري علمي از ظرفيت هاي گوسفند نژاد فراهانی و کلکوهی.

ـ شناسايي روشهاي بهره برداري پايدار از مراتع در تغذيه دام.

ـ شناسايي الگوهاي مناسب و اقتصادي پرواربندي دام.

‌ـ شناسايي عوامل موثر در كاهش كمي و كيفي توليدات دامي و نحوه مديريت آنها.

ـ تحقيقات در زمينه استفاده از تكنولوژي كاربردي در توليد فرآورده هاي دامي با هدف كاهش قيمت تمام شده و افزايش كمي و كيفي توليدات.

 

گرايشهاي تحقيقاتي

1-     تحقیقات گوسفند و بز

عمده وظایف کارشناسان این گرایش در خصوص شناسایی و تعیین احتیاجات نگهداری ، رشد و تولید انواع اکوتیپ های گوسفندی استان،  شناسایی ظرفیت های ژنتیکی و تعیین مارکرهای ژنتیکی جهت اهداف افزایش تولیدات دامی  می باشد. 

2-    تحقیقات مدیریت دام و طیور

موضوعاتی مانند بررسی وضعیت جایگاه های دام و طیور در منطقه، بررسی سیستم حاکم بر وضعیت های اقتصادی دامداری، تعیین الگوهای مناسب مدیریتی واحدهای تولیدی و ...از رئوس فعالیت های تحقیقاتی کارشناسان این گرایش تحقیقاتی محسوب می شود.

  

3-    تحقیقات فرآورده های دامی

کارشناسان این گرایش با انجام طرح های تحقیقاتی سعی در ارتقاء و بهبود کیفیت میکربی شیر تولیدی جهت تولید شیر سالم، بررسی امکان تولید صنعتی فراورده های لبنی سنتی، شناسایی و تولید فرآورده های جدید و متنوع لبنی، بررسی امکان تولید پنیر با استفاده از مایه پنیر گیاهی، کاربرد متدهای جدید در آنالیز کیفی شیر، حفظ سلامت مصرف کنندگان  مواد لبنی و رفع مشکلات تولید و حمل و نقل شیر دارند.

4-    تغذیه دام و طیور

همکاران بخش با انجام پروزه های متعدد سعی در معرفي روشهاي بهره برداري علمي و اقتصادي از منابع غذايي موجود در تغذيه دام و طيور. و  شناسايي منابع جديد غذايي دام و طيور  و همچنین تعیین ارزش غذایی ضایعات و استفاده از آنها در تغذیه دام به همراه استفاده از روش‌های مختلف عمل آوری، دارند.

محورهاي تحقيقاتي

ü       بررسي امكان استفاده از ضايعات ، پس مانده ها و بقاياي مزارع و صنايع كشاورزي در تغذيه دام استان

ü       بررسي و ارزيابي مشخصه هاي فنوتيپي و ژنتيكي توده هاي دام هاي بومي استان

ü       ارزيابي كيفيت و ارزش غذايي و كاربرد منابع جديد در خوارك دام و طيور استان

ü       بررسي امكان ايجاد روشهاي پايدار تعادل دام و مرتع

زمينه هاي تخصصي

·         تغذیه دام و طیور

·         فیزیولوژی دام

·         تکنولوژی فراورده های دامی

آزمايشگاهها

پرسنل

 هيئت علمي

3

كارشناش ارشد

3

كارشناس

1

 

نام و نام خانوادگي اعضاء هيئت علمي و كارشناسان بخش تحقيقات دامپروري :

1-    رمضانعلی عزیزی، كارشناس ارشد رشته تغذيه نشخواركنندگان، دانشگاه تهران، عضو هيئت علمي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مرکزی

2-    آزاده میرشمس الهی: كارشناس ارشد رشته تغذیه طیور، دانشگاه تبریز، عضو هيئت علمي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مرکزی

3-    علیرضا طالبیان مسعودی: دانشجوی دکتری رشته تغذیه دام، دانشگاه رازی  

4-    سیروس بهادری: كارشناس ارشد رشته فیزیولوژی دام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، كارشناس تحقيقات مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مرکزی

5-    حمیدرضا پاکبین: دانشجوی كارشناس ارشد رشته بیابان زدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، كارشناس تحقيقات مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مرکزی

6-    شرفعلی میرزایی: دانشجوی كارشناس ارشد رشته تغذيه طيور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، كارشناس تحقيقات مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مرکزی 

 


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0