*

نام بخش
بخش تحقیقات علوم دامی

اخبار بخش
دسته بندي اخبار 

گالری


بخش تحقيقات علوم دامي

معرفي بخش

مقدمه

بخش تحقیقات علوم دامی در سال 1370 در مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام سازمان جهادسازندگی سابق تشکیل و فعالیتهای تحقیقاتی خود را عملا از سال 1371 آغاز نمود. از سال 1382 بر اساس قانون تشکیل وزارت جهادکشاورزی و در قالب تشکیلات جدید این بخش فعالیت خود را در جهت رسیدن به اهداف و برنامه های تدوین شده دنبال می نماید و تاکنون 30 فقره طرح تحقیقاتی و 10 پایان نامه کارشناسی ارشد در این بخش به انجام رسیده است.

با توجه به اهميت توليد فرآورده هاي دام و طيور جهت تغذيه جمعيت انساني روبه رشد و نيزضرورت حمايت و توسعه توليد و اشتغال در صنعت دام و طيور استان و وجود ظرفيت هاي فراوان موجود مي توان به اهم وظايف اين بخش به شرح ذيل اشاره نمود:

ـ معرفي روشهاي بهره برداري علمي و اقتصادي از منابع غذايي موجود در تغذيه دام و طيور.

ـ شناسايي منابع جديد غذايي دام و طيور.

ـ شناسايي و بهره برداري علمي از ظرفيت هاي گوسفند نژاد فراهانی و کلکوهی.

ـ شناسايي روشهاي بهره برداري پايدار از مراتع در تغذيه دام.

ـ شناسايي الگوهاي مناسب و اقتصادي پرواربندي دام.

‌ـ شناسايي عوامل موثر در كاهش كمي و كيفي توليدات دامي و نحوه مديريت آنها.

ـ تحقيقات در زمينه استفاده از تكنولوژي كاربردي در توليد فرآورده هاي دامي با هدف كاهش قيمت تمام شده و افزايش كمي و كيفي توليدات.

 

گرايشهاي تحقيقاتي

1-     تحقیقات گوسفند و بز

عمده وظایف کارشناسان این گرایش در خصوص شناسایی و تعیین احتیاجات نگهداری ، رشد و تولید انواع اکوتیپ های گوسفندی استان،  شناسایی ظرفیت های ژنتیکی و تعیین مارکرهای ژنتیکی جهت اهداف افزایش تولیدات دامی  می باشد. 

2-    تحقیقات مدیریت دام و طیور

موضوعاتی مانند بررسی وضعیت جایگاه های دام و طیور در منطقه، بررسی سیستم حاکم بر وضعیت های اقتصادی دامداری، تعیین الگوهای مناسب مدیریتی واحدهای تولیدی و ...از رئوس فعالیت های تحقیقاتی کارشناسان این گرایش تحقیقاتی محسوب می شود.

  

3-    تحقیقات فرآورده های دامی

کارشناسان این گرایش با انجام طرح های تحقیقاتی سعی در ارتقاء و بهبود کیفیت میکربی شیر تولیدی جهت تولید شیر سالم، بررسی امکان تولید صنعتی فراورده های لبنی سنتی، شناسایی و تولید فرآورده های جدید و متنوع لبنی، بررسی امکان تولید پنیر با استفاده از مایه پنیر گیاهی، کاربرد متدهای جدید در آنالیز کیفی شیر، حفظ سلامت مصرف کنندگان  مواد لبنی و رفع مشکلات تولید و حمل و نقل شیر دارند.

4-    تغذیه دام و طیور

همکاران بخش با انجام پروزه های متعدد سعی در معرفي روشهاي بهره برداري علمي و اقتصادي از منابع غذايي موجود در تغذيه دام و طيور. و  شناسايي منابع جديد غذايي دام و طيور  و همچنین تعیین ارزش غذایی ضایعات و استفاده از آنها در تغذیه دام به همراه استفاده از روش‌های مختلف عمل آوری، دارند.

محورهاي تحقيقاتي

ü       بررسي امكان استفاده از ضايعات ، پس مانده ها و بقاياي مزارع و صنايع كشاورزي در تغذيه دام استان

ü       بررسي و ارزيابي مشخصه هاي فنوتيپي و ژنتيكي توده هاي دام هاي بومي استان

ü       ارزيابي كيفيت و ارزش غذايي و كاربرد منابع جديد در خوارك دام و طيور استان

ü       بررسي امكان ايجاد روشهاي پايدار تعادل دام و مرتع

زمينه هاي تخصصي

·         تغذیه دام و طیور

·         فیزیولوژی دام

·         تکنولوژی فراورده های دامی

آزمايشگاهها

پرسنل

 هيئت علمي

3

كارشناش ارشد

3

كارشناس

1

 

نام و نام خانوادگي اعضاء هيئت علمي و كارشناسان بخش تحقيقات دامپروري :

1-    رمضانعلی عزیزی، كارشناس ارشد رشته تغذيه نشخواركنندگان، دانشگاه تهران، عضو هيئت علمي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مرکزی

2-    آزاده میرشمس الهی: كارشناس ارشد رشته تغذیه طیور، دانشگاه تبریز، عضو هيئت علمي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مرکزی

3-    علیرضا طالبیان مسعودی: دانشجوی دکتری رشته تغذیه دام، دانشگاه رازی  

4-    سیروس بهادری: كارشناس ارشد رشته فیزیولوژی دام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، كارشناس تحقيقات مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مرکزی

5-    حمیدرضا پاکبین: دانشجوی كارشناس ارشد رشته بیابان زدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، كارشناس تحقيقات مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مرکزی

6-    شرفعلی میرزایی: دانشجوی كارشناس ارشد رشته تغذيه طيور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، كارشناس تحقيقات مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مرکزی 

 


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0